Sinterklaas en de wervelstorm

Nieuwetijdsprookjes
Het was midden in de nacht. De volle maan stond stralend aan de hemel.
De maan speelde kiekeboe achter leuke kleine wolkjes. Zo nu en dan verlichtte haar bleke stralen de daken en schoorstenen van de huizen. Wat was dat daar op het dak, daar vlak bij dat hogere gebouw. Zeker weten, dat is een paard, kijk dat moet de Sint zijn die daar op zit en over de daken rijdt. Hij maakt zijn paard met een lijn vast aan een schoorsteen, want de Sint is zuinig op zijn paard .

Daarna buigt sint zich over de schoorsteen met luisterend oor, hij wenkt Piet die achter hem staat. Die laat een lang touw in de schoorsteen zakken. Even later komen er twee mooie grote biowortelen omhoog aan het touw. De witte schimmel eet ze bijna met touw en al op, met een smakkend geluid, Piet, die daar niet van houdt geeft het paard een klap op zijn achterste en zegt" pssssst.... je maakt de kinderen wakker". Het paard schrikt ervan, Hi, i, i Krats krats.....en er vliegen enkele pannen in het rond. De Pannen Piet vangt ze handig op, maar kon niet voorkomen dat een van de dakpannen door het schoorsteengat verdween.
"Toe maar" zei de Pepernoten Piet die al klaarstond om een handvol pepernoten in het schoorsteengat te mikken. "Die kinderen zullen wel verrast opkijken morgenvroeg". Hij smeet een grote handvol pepernoten naar de schoorsteen, miste het gat van de schoorsteen en ze vielen tussen al die Pieten met grote zware zakken speelgoed op hun rug, al verder lopend naar de volgende schoorsteen. Ze gilden van jewelste ,toen ze over de vallende pepernoten uitgleden. Kletter kletter, daar vielen nog al wat dakpannen omlaag.
De Pietermannen konden zich niet staande houden en bolderden nu over het dak omlaag met de dakpannen achter hun aanrollend. *Gelukkig konden ze zich nog juist aan de rand van het dak vast grijpen. De enige Pieterman die niet gilde en uitgleed was de Pannen Piet, maar die mopperde dat het niet mooi meer was " pot vol pepernoten" Al die dakpannen ging hij echt niet goed leggen, nog veel minder de stukken in een zak meenemen, die was al meer dan vol. " Pot vol pepernoten" riep hij steeds maar, tot hij zelf struikelde over een stuk dakpan, " wel pot vol alle pepernoten nog aan toe!" Toen hij zag dat Sint Sinterklaas hem tot spoed aanmaande liet hij de zak met gebroken pannen half open op het dak liggen tussen de afgeschoven dakpannen, het zag er niet uit! In zijn hele Pieter Pannen leven had hij nog nooit zo een beschadigd dak gezien. Vlug haasten hij zich naar de volgende schoorsteen, schichtig omkijkend alsof hij bang was dat iemand hem zou zien. Gelukkig verliep alles weer goed na dit ongeluk . Wel moesten de pieten telkens weer lachen onder hun werk. Wat een stom gedoe was dat geweest. Die ochtend stond er in de plaatselijke krant:

Nikolaasburen 11 November 2008

Mini wervelstorm in een klein dorp in het midden van het land


Aan enkele huizen in Nikolaasburen is zware schade aan de daken toegebracht afgelopen nacht. De wervelwind had snelheden van honderdveertig kilometer per uur en heeft een honderdtal dakpannen weg geblazen, op de open stukken van het dak vond men een zak met stukken dakpannen erin en overal lag het vol pepernoten. Vermoedelijk is tijdens deze wervelstorm Sinterklaas en zijn knechten verrast door de storm, waarschijnlijk waren zij juist bezig de schoenen van de kinderen te vullen. Bij navraag bleek in het betreffende huis, dat er een dakpan in de schoen terecht was gekomen en veel pepernoten.
De schoen was zwaar beschadigd en wordt door de verzekering vergoed. Het gezin was gelukkig verzekerd tegen stormschaden. Aldus het bericht van een plaatselijke correspondent. Een Pieterman die het die morgen las in de krant lag in een deuk en ging het meteen zijn collega's laten zien. *Sinds die tijd kan hij echter niet meer op het dak werken, hij is in de ziektewet..... Hij ligt nog steeds in een deuk!!!!!!!!
Thl3112061Auteursrechten voorbehouden volgens de wet.

 

Home