Voedsel mythe

gezondheid tips

Voedsel mythe.Door Thl.***

Voedingsmiddelen die deze naam niet waard zijn!
Wat je moet weten over Voeding. Koffie is vast geen voeding het is een oppepper, de coffeÔne zorgt voor het opwarmen van zin krijgen om actief te zijn, let maar eens goed op, je denken kan plotseling anders worden over je taak bv. Een kopje koffie per dag is niet erg. Koffie is immers gebrand en gebrande levensmiddelen bevatten vrije radicale door dat branden. Erger is dat men al gauw meer koffie gaat drinken, het werkt namelijk verslavend. Drinkt men te veel koffie dan kan dat een trillerig gevoel geven in je lijf.
Drinkt men langdurig koffie dan kunnen mogelijk huidklachten optreden op den duur, dat heb ik uit ervaring. Een soort verdikking onderhuids die ernstig kan jeuken, waardoor je het open krabt op den duur. Na een tijd geen koffie drinken of andere gebrande producten verdwijnen de onderhuidse verdikkingen.

Het wijntje gezond laat me niet lachen, als je ziet hoe het bespoten wordt met hormoonpreparaten en insecticiden plus onkruidverdelger, en dat tientallen jaren achtereen kun je wel uitrekenen hoeveel ďgezondeĒ stoffen deze uit de bodem opnemen.
Daarbij is alcohol vergif voor lever en hersenen. En is dus Uw vijand! Doch volgens christenen moet je je vijand liefhebben als u zelf. (pret)

Chocolade is een oppepper (anti liefdesverdriet gevoel) en energie gevend. Slecht voor de zenuwen bij overmatig gebruik, vooral door de transvetten die erin gebruikt worden ( bij goedkope chocolades) Chocolade van 80%, met alleen cacaoboter zoals dat hoort, geeft minder mee-eters. Wees matig het is snoep, een reepje per week is meer dan voldoende in de meest verdrietige gevallen. (pret)

Eieren: enkele scharrel eitjes kan geen kwaad er zijn lekkerdere dingen, op deze manier bevrijden we ook de kippen die toch ook een beetje lotgenoot zijn van hun onmenselijk bestaan in de legbatterijen. Dit geld ook voor slachtkuikens die maar zes weken leven. Waar zijn we mee bezig! Enge ziektes kweken. Over ander slachtvee ga ik het hier niet hebben! Lange lopende kettingbanen vol kadavers. 80% van onze graan opbrengsten in de wereld worden verwerkt tot veevoer!
Water: Een gezond lichaam heeft ongeveer anderhalve liter water per dag nodig. Dit zit voor een groot deel in je benodigde groente, je thee en kopje koffie en... vruchten, deze horen vers te zijn en niet een jaar opgeslagen zijn geweest in co≤ koelcellen. Lang opgeslagen zijn waardeloos en bijna zonder voedingswaarde en rot nadat ze drie dagen in huis op een schaal liggen. Een goede appel, peer en sinaasappel kan enkele weken op een schaal liggen zonder plotseling helemaal rot te worden.
Vers fruit dus!, let op dat de steeltjes groen zijn, zijn die verdroogd en bruin dan zijn ze vast heel erg bejaard.
Zelfs in natuur-voeding-winkels loop je kans de zelfde oude rommel te kopen echter zonder bespoten te zijn, de mentaliteit is daar ook een beetje verloren gegaan jammer genoeg. Wel eigen schuld! We willen immers het hele jaar Appels, Sinaasappels enz.!
Het resultaat is dat de nieuwe appels op de markt komen als de oude echt op zijn en niet vlak na de pluk! Men kan ze onder koeling en co2 gas lang bewaren en ze blijven er lang verkoopbaar uitzien. Oplossing: Eet het product van het seizoen!

Is het echt warm en je transpireert, drink dan enkel glazen water meer per dag. Zoals je dat aanvoelt, Daarom hebben we ook dorst gevoel. Bij bijzonder heet weer komt dat echter wat laat, je hebt dan al teveel vocht verloren. Haal het in door dikwijls kleine hoeveelheden te drinken, geen halve liters achtereen! Onnodig veel drinken spoelt onze mineralen en sporenelementen uit. Dat is niet goed, vul deze zonodig aan.!

Vet is nodig voor het lichaam, liefst vette vis eten, olijfolie enz, oliŽn niet verwarmen, verhitten maakt ze zelfs tot een schadelijk product.

Neem zeker geen geharde of zogenaamde transvetten, die zijn oorzaak van hart en vaat ziekte (ontsteking van bloedvaten). Daar onder vallen alle met waterstof gefuseerde oliŽn waarmee men onder anderen de margarines maakt.( een Belgische uitvinding).
Eten moet je nooit opwarmen, altijd vers koken en niet te gaar, op tijd een rauwschotel. Kliekjesdag is voor varkens!, die smullen er nog van.
Nitraten worden geen nitriet als men er vitamine c bij neemt, bv bij de rodenbiet altijd die groente of dat product eten dat vitamine C bevat, je zult ook merken dat het zo beter aanvoelt in de buik.
Ten slotte, eet matig, je moet ophouden als er nog enigszins trek is. Dat zorgt voor een optimale vertering
Thl 1181020h Auteursrechten voorbehouden volgens de wet

 

 

Home