Een groot ego hebben

Wetenswaardige colomns

Door een groot ego heb je inderdaad meer angst, er kunnen dan namelijk zoveel belangrijke(lees onnozele)dingen in je nadeel schijnen. Vaak ook die zaken die de ander helemaal niet ziet als je ze niet verteld, alleen als je het gaat uitleggen. Ja, dan geeft dat voer voor dat andere ego om zich nog eens extra op te blazen met het gevolg dat de eerste zich nog gekwetster voelt.
Dat je niet begrepen wordt, dat denk jij, echt wel reken maar, maar die ander heeft heel andere idealen, en kan er daarom niets mee. Probeer maar eens een snob met zo een grote aso-bak te vertellen dat je je ook kunt vervoeren met n' honderd tal minder pk's. hoogst waarschijnlijk hoef je niet meer terug te komen om het verder uit te leggen, met je milieuvriendelijk, vervuilen en zo.
Het is tekenend voor nu, dat steeds meer mensen alleen in een auto zitten waar je de Sahara mee in kunt. Als ze gas geven kun je een uur geen adem meer halen op een landweg, er ligt immers een vrachtwagenmotor in!
Af en toe denk ik wel eens dat is een nieuwe generatie, die hebben plastic longen! Later blijkt dat ze toch iets gaan mankeren aan hun blaasbalgen. Oorzaak en gevolg zullen we dat maar noemen.
Erger is dat ze anderen in het ziekbed duwen met piepende longen, en dat leven verkorten. Een soort moord zonder voorbedachte raadde heet dat. Ik zeg maar zo, na processen en verboden tegen de sigaret, de explosiemotor, de autofabrikant voor de rechter. Wegens dood door schuld.
Ook dit is zinloos te schrijven. Wie wil er in een elektrische auto, en wie kan dat betalen?
Een beetje mentaliteit verandering zou geen kwaad kunnen denk ik zo. Maar hier zal iedereen zijn hoofd wel schudden nu, of, bijna iedereen.
Ik ga Tuffie maar eens in bad doen, want de kruidenier en de bakker komen al heel lang niet meer bezorgen, en het is toch gauw acht kilometer rijden.
Nou ja dan maar een keer in de week mee stinken in een kleine auto en met zijn allen!

Home