Zin en onzin van het scheppingsverhaal in de Bijbel ***

Wetenswaardige columns

visie Thl (metafysica)

Is het mogelijk voor wat dan ook een stoffelijke wereld te scheppen in zeven dagen? ik denk dat de tijdspanne niet belangrijk is in dit verhaal, wel de volgorde van gebeurtenissen.
Het scheppingsverhaal zou een notitieboekje van de schepper zelf zijn. Doch de volgorden der zaken van de schepping en de tijdseenheden kan het scheppende niet zelf geschreven hebben. Want de schepper is de ordening en zijn mogelijkheden in de materie zelf, deze kan pas schrijven als die zich in een stoffelijke vorm manifesteert, die zich bewust is en kan handelen als zodanig.
Hoelang was zo een tijdspanne die wij dag en nacht noemen voor de schepper? Voor de Creatieve Kosmische Krachten verstrijkt er geen tijd! Er is immers niets dat de "dingen" die ontstaan in een bepaalde volgorde waarneemt! De illusie van "tijd" ontstaat immers in het brein, dat waargenomen zaken via zijn zintuigen enkel na elkaar kan opslaan en zich daarvan bewust worden.
Daarbij is een schepper in stoffelijke vorm wanneer die er zou zijn geweest een deelaspect van God de C.K.K.). En God kent geen tijd, alleen zijn verschijningsvormen in de stof kent dat, zowel in de lichte als de donkere stof. Deze, de donkere massa van de stof kunnen wij niet waarnemen met onze zintuigen, noch met onze instrumenten. Sinds heel kort weten wij theoretisch dat het zou moeten bestaat.
Een bij ziet een andere wereld, ( in ultraviolet)! wij in het gewone witte licht wat deel uitmaakt van een en de zelfde wereld als die van de bij!
Het is bijna zeker dat er ook levensvormen in de donkere stof van het universum aanwezig zijn. Omdat deze veel omvangrijker is dan de lichtende materie zou daar ook wel eens hogere intelligentie in voor kunnen komen donkere stof was er immers eerder dan de lichtende stof. ( is hier misschien het eerste rijk van intelligente wezens?).
Wij weten het niet, het is en blijft voorlopig een hypothese.
De volgende veel gestelde vragen zijn: Zal de Aarde ten gronden gaan aan uitbuiting door de mens? Is er een reŽle bedreiging van buitenaardse wezens?
Laat U niet bang maken door charlatans die op macht uit zijn en proberen te manipuleren met hemelse buitenaardse genootschappen. Bestraffende goden en of hun persoonlijke goden of weet ik veel hoe de soms al eeuwenoude hersensspinsels ook genoemd worden.
Een kosmische ramp daargelaten zal de aarde de mensheid ruimschoots overleven. Als wij mensen zo doorgaan met het uitbaten en vervuilen, zal onze planeet waarschijnlijk wel als een onherbergzame planeet verworden, zoals we die herkennen in onze zuster- en buurplaneet de Maan, Venus of Mars.
Eenmaal echter zal er een nieuwe aarde komen, zoals ook wij mensen weer terug zullen keren naar de natuurlijke oorsprong, want de materie vervalt met de tijd tot het geheel instort en de ontstane energievorm zich op nieuw kan openbaren en manifesteren zoals voorheen.
Dit zou je een dag en een nacht van God (kosmisch gebeuren) kunnen noemen. In een voor mensen ontelbaar en onvoorstelbaar aantal eeuwen.
Laten we vooral eerst dankbaar zijn dat we bewust zijn, en mogen genieten van deze openbaring in respect voor de gehele uiterlijke verschijningsvorm, en de krachten en energieŽn die daarachter schuil gaan, die voor geen enkel wezen direct bereikbaar zijn, maar in ons binnenste een glans van vreugde kan weerspiegelen. Een maal gevonden als spiegelbeeld van het zelf, daar waar het in stilte vertoeft zonder er echt te zijn.

Thl113972013autuersrechten voorbehouden volgens de wet

Home