Een waarachtig mens!

Wetenswaardige columns

Visie de Thl.*** (metafysica)
Haha, grappig om te lezen Francien!
Vierendertig ben je dus begrijp ik. Eigenlijk is dat ongeveer de leeftijd dat de mens echt iets kan gaan bevatten wanneer hij niet opgeslokt is door zijn scholing en of opvoeding. Je bent waarschijnlijk het "type" van overal de achtergrond van wilden weten, dat gebeurd ook voor een deel onbewust als je er zo mee bezig bent zoals ik hierboven lees.
De gewone psychiater is iemand die je zou vergelijken met de gemiddelde massa, en je met flink wat pillen, wel terug in staat van onwetendheid kan brengen. Hij doet simpelweg het "licht" uit, al geld makend hihi.
De antroposoof, kan je misschien met je "helderziendheid" leren omgaan. Het verkregene kwijtraken kun je wel vergeten! Iemand die goed kan zwemmen, slaagt er nooit in zich te verdrinken zonder dat het noodlot hem een handje helpt. Als je verlicht zou zijn, kon je er ook mee om. Met "inzicht" ligt het iets anders, als ik je goed begrijp, zie je hoe mensen zijn en handelen tegen beter weten in, zo zich ongeluk en moeilijkheden op de hals halend Daar kun je prompt op reageren op een voor hen niet vriendelijke manier, niemand wil met zijn fouten geconfronteerd worden!
Wat je gevonden hebt is een gave waar je heel veel plezier van kunt hebben tijdens je leven. Je kunt dat leven inrichten naar je eigen wens, die tevens gunstig is voor andere mensen.
Je zult echter iets naar beneden moeten op je levensniveau als je met niet inzicht hebbende wilt samenleven, Veel begrip en liefde, dat kun je, want je hebt besef en begrip voor de ander, en zijn weg is waarschijnlijk veel langer dan de jouwe was, want er zijn weinig "zoekende" naar wat achter de "dingen " schuilt.
Je kunt een ander daarmee dan ook niet helpen, dat is nu eenmaal onmogelijk. Het is de vrucht van je arbeid en dat zou je met je inzicht toe kunnen passen en er vreugde aan kunnen beleven.
Alleen staan is een illusie... Elk individu is alleen hoe dan ook, maar kan liefdevol verbonden zijn in verscheidenheid met alle andere wezens en mensen en zo heel waardevol zijn voor de komende veranderingen op onze planeet, waar mensen met inzicht hard nodig zullen zijn.
Geniet, wees blij met het verworvene en deel het met andere. Jij bent niet het noodlot van het leven, maar dat, wat het lot van zijn leven en beleven in handen heeft. De nieuwe wereld ligt voor je open.
Thl.

Home