De grinnikende God

Wetenswaardige columns

Wat men al niet kan vinden op internet!
Een leuk sprookje voor grote kinderen die nog alles geloven! Zelfs kinderen van 12 en wat ouder, kunnen van dit sprookje niets begrijpen.
Het is jammer dat die schrijver zich niet bewust was, dat die " grinnikende God" een door hem zelf aangemaakte virtuele persoonlijkheid van zijn hoofd is! Die hij op deze manier op het kind tracht te projecter.
Ik denk aan een van mijn spreuken:" Die van: "De leugen aan het onwetende kind is de basis van de ellende op deze aarde". Jammer, de ene leugen is nog maar amper achterhaald en men maakt weer een nieuwe.
En duizenden zielen (personen) voelen zich weer gelukkig. Veel beloven en weinig geven”
Door hebben dat:” het licht achter alle lichten” het bewustzijn door middel van het brein, het ”licht” achter het oog is. Lijkt voor vele moeilijk begrijp baar te zijn. Leven in en met de natuur en dat doorgeven aan de kinderen schijnt een taboe te zijn.
De aarde tot een echte woning van de mens maken waar deze aan zijn trekken komt en goed kan leven, zoals de natuur dat in duizenden voorbeelden doet, te zien bij lagere diersoorten die niet door de mens gemanipuleerd worden. Zonder gebruik te maken van een" glimlachende of grinnikende god". Alles wat de natuur schept vind zijn weg in harmonie, avontuur en liefde.
Om na die beleving gewoon tot die natuur terug te keren, de natuur van de materie die het leven statisch in zijn mogelijkheden besloten heeft liggen voor onbeperkte tijd zolang er een stoffelijk heelal zal zijn.
De enige waarheid is, dat je niets hoeft te worden, je bent al die tijd al wat je bent, volmaakt en creatief, zoals de schepping in zijn geheel.
Niets meer en niets minder.
Thl110808 Auteursrechten voor behouden volgens de wet.

Home