De engelenbak

Wetenswaardige colomns

Lieve gelovigen
Ik vind het fijn dat jullie geloven en daar levensvoldoening in vinden.
Voor mijzelf heb ik een hoop vraagtekens bij dat zo maar iets geloven gezet.
Ik ben uit de natuur voortgekomen die heeft alles voor mijn komst bereid wat ik nodig heb,als dit door mensen wetten niet veranderd is.Af en toe denk ik dat de natuur van me houd, maar ik ben het die van de natuur houdt. De natuur kan niet houden van, daar moet je" bewust" voor zijn. Ik ben de natuur, mijn lichaam is een organisme dat van een natuurlijk samenspel afhankelijk is.
Ik moet dus eens sterven zoals alle dingen in die natuur, ik begrijp dat en weet dat mij de mogelijkheid door die natuur is meegegeven me voort te planten, zoals alles in de natuur rondom me heen, waarom zou ik een uitzondering daarop zijn? Het is het enige middel van de natuur tot zelf behoud. Ik ervaar in de natuur dat alles blijft, of elk jaar weer terug komt in dit leven, het lijkt de zelfde maar het is het vernieuwde zelfde. Zo zie ik mijzelf voor een deel in mijn kinderen zij doen wat ik deed, het begint met onnozelheid, een mens moet leren mens zijn en zich geestelijk verstandelijk ontwikkelen niet geprogrameerd worden.
Door om je heen te kijken kun je zien wie je bent, dat hoef je niet te geloven je ondervind het. Het speelgoed om je te vermaken is om je heen, we kunnen er leuke dingen mee doen, maar het ook verpesten, dan heb je geen respect voor de natuur en zondig je tegen deze natuur. Als je veel met de natuur goochelt zal dat ten nadelen zijn van alle medebewoners op deze planeet en ook voor je eigen kinderen.
Omdat de slimme mensen ontdekte dat sommige andere dom en goedgelovig zijn, hebben slimmeren hun voordeel daaruit gehaald en zo (macht over andere) verkregen. Een bovenmenselijke "God" zou gemakkelijker aangenomen worden als deze menselijke macht regels stelde. Door middel van mondelinge overlevering kon men dat heel lang in stand houden. Veel later is dat opgeschreven door mensen die best intelligent waren voor hun tijd. Ze begrepen al heel gauw dat mensen niet zo gauw geloofde wat een mens zegt.
Het is een klein stapje om een schepper voor te stellen, liefst een die op een mens lijkt en zijn spiegelbeeld op aarde zet door hem van wat modder te maken, want daar gaan we allen weer naar terug zonder uitzondering, als je mij niet gelooft, lees dan koning Salomon zijn wijsheden maar eens, dat was niet het domste wat geloof kan brengen. Wel in een "echte" Bijbel lezen en niet in die waar bepaalde zaken zijn weggelaten. In dat boek vind je wel goede elementaire opvoedkundige verhalen, maar ook een zich wrekende persoonlijke "God" die voorkeuren heeft en goed en kwaad kent. En zelf vertoornd kan raken.
De natuur heeft geen voorkeur noch persoonlijkheid en het is de enige autoriteit waar iedereen aan moet gehoorzamen tot en met de door haar bepaalde levenstijdsduur van jou als verschijningsvorm hier op aarde, zijn dood dus. Al het andere is fantasie van de mens die zijn persoonlijk leven wil behouden in een hiernamaals. Dat echter is onmogelijk in de stof, alles slijt en moet vervangen worden.
Wat eens was komt nooit weer, al lijkt het soms zo voor onze zintuigen. Het paradijs moet hier beleefd worden alles is of was aanwezig en het is goed.
Verstop je in je fantasiewereld en je tijd zal uit overtuiging in onzinnige zaken aanpakken verstrijken. Heb je daar zin in, dan geld: bidt en werk. Wil je genieten van je leven: kijk dan rond en geniet van wat er van de natuur nog over is gelaten door gelovigen, zorg voor gezond voedsel en geniet van de mooie komende tijd.
Het is nu lente
Auteursrechten voorbehouden Thl.

Home