Het elektron zowel deeltje en golf

6 Mogelijk menselijke oorsprong , Een visie van Thl.

Lang zat ik te lezen, zaken die ik al veel eerder had willen weten. Alles kon je eenvoudig met een vingertik te voorschijn toveren op het scherm.
Elk geschrift was weer een nieuwe ervaring rijker. Hoeveel tijd daarmee verstreken is weet ik niet. Was het een seconde, of een eeuwigheid? Een ding was zeker, duidelijk werd tussen de regels door uitgelegd dat het zichzelf scheppende uit het ongekende, plaatsvond door vorming en evolutie van de ontstane materie en dat straling een specifieke rol speelde.
Denk aan de mogelijkheid van het elektron dat zowel deeltje(foton) als golfbeweging kan zijn, naar gelang hun van buitenaf verkregen versnelling in het atoom door energie toevoeging. Ook bij andere atomaire deeltjes vind men zulke verschijnselen. Geen wonder dat men gespannen naar resultaten van de grote deeltjesversneller uitkijkt op de aarde dit moment. In de stof om deze te kunnen combineren speelt instraling en ioniseren de scheppende rol om ingewikkelde structuren te construeren. Alles in de levende stof werkt op dit principe.
Dat maakt tevens duidelijk waarom positief geļoniseerde fijnstof recombineren met cellen in ons lichaam en ons een vermoeiend gevoel geven na blootstelling daaraan. Bv uitlaat gassen van onze auto. Er moet dan nodig "gerepareerd" worden in het lichaam, de ionen worden geneutraliseerd. Negatieve ladingen zoals na een onweer doen mens en dier goed. Ze laten ons om die reden dieper en makkelijker ademhalen.
Alle ontstane elementen die wij kennen en niet kennen in de wereld die ons omringt zijn ontstaan uit die ene bron ( het ongekende) en hebben elk op zich verschillende structuren in zich die gebonden zijn aan hun temperatuur en elektrische geleidingsvermogen, waardoor de mogelijkheden die zij hebben in de stof beperkt en bepaald zijn. Juist door hun samenwerking komen ze tot uitzonderlijke resultaten die, als ze tot de ingewikkelde levensvorm gekomen zijn die zich zelf bewust is, deze kunnen overzien.
Een en ander duurt voor menselijke begrippen miljarden jaren, Voor " Het Ongekende" verstrijkt geen tijd, er is immers geen bewustzijn op hoger niveau dat waarneemt aanwezig.
Lang voor onze tijd waren er al vormen van leven, zelfs al voor het verschijnen van de mens op deze aarde kan op andere plaatsen in de ruimte al een zichzelf bewust wezen tot ontwikkeling zijn gekomen, zoals hier op deze vijfde planeet waar ik nu mag vertoeven voor een beeldscherm in een vreemde maar toch steeds vertrouwder wordende omgeving. Tersluiks kijk ik naar iets verderop zittende gestaltes die allen druk bezig zijn. Schijnbaar verdiept in dat, wat zich voor hen op hun scherm afspeelt. Thl9060919 Auteursrechten voorbehouden volgens de wet

Home