Kerstfeest bij Thom Ass

Ringgggggg ringgggggg ringgg Thom Ass belt me vanuit Kopenhagen.

Hij is weer eens grappig en bezorgd over de opzet van zijn kerststal voor het huis dit jaar. Hallo, Ikke, ‘Zo,Zo, ja in het oosten is het te doen elk jaar. Daar komen binnen kort weer drie koningen vandaan die je stal komen bezoeken. Op het moment zitten ze nog in het noorden denk ik, in Kopenhagen‘? Ik neem aan dat je het druk hebt voor de kerst als je weer thuis bent, omdat je de kerststal op tijd klaar moet hebben voor je deur! Doe je dit jaar geen kerstman langs een touw en ledlichtjes? O, een kerststal,
Ik zie je al nijverig aan het werk: Kindje jezus in zijn krib, eerst wat afstoffen,! want een heel jaar dag in dag uit in een doos liggen is ook niet alles. Hup, de os en de ezel erbij tegen de Kauw, want die blijft maar rond vliegen met de staartster in de bek, bij gebrek aan oud brood, die je vergeten bent in al je ijver boven de stal vast te timmeren met lange spijkers, zodat Kauw en staartster zijn rustplaats vind.Je gaat deze keer een ronde stal maken, begrijp ik het goed? Dat is wat nieuws en zeker ook ecoloog!, als ie vorig jaar nog rechthoekig was.
Doe je toch het gebruikelijke knikengeltje?, dat is vast en zeker een bestseller dit jaar, gezien al die engelen in Kopenhagen. Zet Gabriël dit jaar maar bij de ingang. Wel even kijken of het gleufje wel groot genoeg is en goed werkt, daar moeten immers de euro's in anders knikt het niet. Vooraf even afstoffen en doorsmeren, natuurlijk gepiep is heel hinderlijk ‘hm, de zogenaamde jaarlijkse onderhoud beurt‘.
Nee Thom, Sinterklaas moet er niet in, dat is een dakheilige, die herken je aan zijn wit paard! Ja, Jozef bij de Ezel en Maria bij het kribje, niet te dicht bij de os. Denk om de punten op zijn kop! vorig jaar lag er al een hoorn af. Ze zijn maar van kalk. nooit velpon gebruiken mocht er toch een ongelukje gebeuren, cement lijkt me beter. Nee Thom geen stevige vorstpan erop zetten, dat ziet er niet uit ook al is dat meer eco. Denk wel aan de geldstorting voor een arm land vanwege de co² uitstoot van de os en de ezel.
Nee Thom mensen zijn nog vrijgesteld geloof ik. Waren er 192 koningen in Kopenhagen? en allen op de bekende Kameel zeker?
Wat zeg je Ass.. een privé airbusje? Thom, kon het niet per internetconferentie ?
Oh,wat dom van mij, dan is er geen co2 uitstoot en dus geen vergoedingsschenking aan ontwikkelingslanden.
Hoeveel is de uitstoot van 192 airbusjes Thom? Oeffffffff kan onze atmosfeer zoveel gewicht dragen zonder in te storten ? hoe is het mogelijk!?
Wat? houtworm in de voet van de kribbe? Dan moet je nog een specht gaan vangen, wel een lap om zijn bek doen, anders kan het kindje niet slapen. Je zult Maria dan horen denk ik.
Het wordt al gezellig zo, nu nog wat herdertjes. Gelovige Thomas is er al, schaapjes komen van zelf wel.
En straks helemaal op het laatst de drie koningen erbij zetten, geen goud en parels noch mirre dit jaar!, het is alom crises, ('ik weet niet hoe je dat schrijft ik ken dat woord niet) ik hoor het overal, geef ze elk maar een Emmertje in de hand met de CO2 compensatievergoeding erop in dollars dat lijkt veel....en als de specht rustig is, slaapt het kindje en ziet het toch niets, Ja, ja, Maria en Jozef moeten arm blijven dat hoort zo. Weet je zeker dat de drie wijze koningen alle drie op de kameel komen na Kopenhagen?
Denk eens aan al dat methaangas van zo'n beest.....En ze hebben vroeger de hele woestijn met hun allen leeggevreten, er staat nu geen boom meer! er is enkel nog zand, zo ver je zien kunt zand. Als ie klaar is roep je me maar, dan kom ik misschien wel kijken als het niet te koud is, ik kom op de fiets. Ik hoop dat ik onderweg niet zoals jij van de fiets afdonder , was jij dat soms daar dwars over die berg en even later met de ambulance het ziekenhuis in, terwijl je knotsje nog aan de rots hing omdat je het nu niet meer nodig had? Gelukkig is het nog goed gekomen toch? We gaan er niet meer over emmeren nu.
Leuk je even gehoord te hebben Thom. Succes met je stal en tot kijk. Thom hangt op.
13120979Thl Auteursrechten voorbehouden volgens de wet.

 

 

Home