De verkeerde sleutel

7 kortste verhalen

van Thl

De verkeerde sleutel***

Na een lange middagwandeling is Eduard terug bij zijn woonhuis aangekomen.
Hij kent de wijk op zijn duimpje, hij is er twee jaar geleden komen wonen. 'Ik woon juist op de rechterhoek van de eerste legbatterij' zegt hij altijd als men vraagt waar hij precies woont in zijn dorp. Hij is wat moe en dreigend gerommel van onweer doet hem haasten .Aan onweer en nat worden heeft hij een broertje dood. Hij probeert onhandig de sleutel in het slot te steken, zo hoeft hij zijn vrouw niet te storen die waarschijnlijk haar middagdutje doet. De sleutel wil niet in het slot ook niet met wat geweld.
Hij kijkt of het misschien de verkeerde sleutel is, die van het kantoor. Nee, de andere sleutel past ook niet. 'Dan ga ik maar langs achter binnen' besluit hij en neemt zijn fiets aan de hand die hij daar had neergezet toen hij langs kwam van zijn werk.
Hij had daarna eerst nog een wandelingetje gemaakt voor het eten. Dat verdrijft de stijfheid van een hele dag zitten meende hij. Aan het eind van zijn tuin gekomen zag hij de garagedeur open staan. Zijn auto was weg, zijn vrouw was vast en zeker even winkelen.
Hij liep naar binnen en zette de fiets op zijn plaats en vroeg zich af hoe grote bruine vlekken op de muur waren gekomen. Hij liep over het tuinpad en zag tot zijn verbazing dat zijn hele tuin juist was omgespit. Geen plantje of struikje meer te bespeuren!
Boos geworden liep hij op de openstaande achterdeur toe en botste bijna op een hem onbekende vriendin van zijn vrouw. Heel boos en van zijn stuk vroeg hij waar zijn vrouw was, Ze keek hem verwonderd doch met een glimlach aan en zei; 'Dat kun je beter thuis gaan vragen mijnheer'.
Thl170120124 Auteursrechten voorbehouden volgens de wet.

Home