Het mysterieuze geluid

7 kortste verhalen

van Thl

Het mysterieuze geluid.***

Elke avond keek hij op internet op zoek naar nieuwtjes.
Hier stond iets... Mysterieuze geluiden waargenomen over de hele aarde, ∑op ver uitelkaar liggende continenten, in vele grote steden, maar ook in sommige buitengebieden tussen de steden. Metaalachtige mechanische geluiden waren het met intervallen van drie minuten en meerdere malen achtereen te horen. Het lijkt uit het binnenste van de aarde te komen, las hij. De geluiden blijken in directioneel te zijn en lijken op menselijk gejoel, geschreeuw en gilgeluiden, maar klinken alsof ze door een fuz, zoals van een hardrockgitaar vervormd zijn. Hij bekeek enkele bijgaande korte filmpjes en hoorde daar ook het mysterieus geluid.
Vreemd, zo dacht hij, het klinkt een beetje als een mensenmenigte die in paniek vlucht. Zoals hij dat tien jaar terug hoorde bij het instorten van de twin Towers, maar dan metaalachtig vervormd geluid.
Zoiets gebeurd altijd ver weg bedacht hij zich en sloot windows af en liep naar de buiten om even naar de hemel te kijken voor zijn weersverwachting van morgen. Het was een prachtige heldere hemel de Melkweg was zelfs zichtbaar deze avond. Hij wilde terug naar binnen gaan en dacht een straaljagen te horen die weldra boven hem zou langs vliegen.
Toen hij zijn oren wilde toestoppen met zijn vingers, meende hij echter het geluid van het filmpje te herkennen. Nee, het was geen gevechtsvliegtuig, het geluid welde aan maar niet zo hevig zoals die dat kunnen. Duidelijk hoorde hij of een massa hysterische mensen het uitgillen en door elkaar roepen. Hij liep door het poortje en keek rond, het geluid bleef even hard ongeacht naar welke kant hij zich draaide. In het duister op de akker zag hij in een boog op flinke afstanden van elkaar een soort licht langs de grond, dat leek op brandende struikjes, doch het vuur was niet geelachtig maar fel violetwit. De witte vlammen werden kleiner en het geluid stierf af en verdween, evenals het vreemde licht.
Het was fris buiten, maar door zijn opwinding ging hij geen jack aan trekken. Na enkele minuten wachten kwam het geluid weer opzetten. Ook het lichtschijnsel begon weer en hij rende naar de dichts bij zijnde lichtbron toe. Het geluid welde aan en hij was nu vlak bij het groter geworden lichtbronnetje, dat wel enkel meters lang was en dansende spitsen had die leken te dansen op het toenemende geluid.
Plotseling verscheen er iets als een soort laserprojectie in de lichtstrook, een vrouwlijkwezen, een violette doorzichtige verschijning. ' Schrik niet van mij en het geluidsverschijnsel' zei ze. 'ik zal het je uitleggen': Wat je ziet en hoort is een natuurverschijnsel, jullie mensen maken massaal gebruik van hyperfrequenties met een enorm vermogen voor communicatie. Bij een bepaalde dichtheid daarvan komen op plaatsen waar deze hyperfrequente energieŽn samen vallen, verschilfrequenties voor die dan hoorbaar worden in het laagfrequent gebied spectrum van jullie gehoorgebied, zodat al jullie gezamenlijke gesprekken via portable telefoons in directioneel doch vervormd hoorbaar worden.
Door botsing van de verschillende energiestromen wordt het licht dat je waarneemt gegenereerd, dat de flux van het gedigitaliseerd signaal laat zien. Het gedigitaliseerde is ook de oorzaak dat een metaalachtig vervormde klank gehoord wordt waar dit fenomeen optreed. De violette figuur vervaagde langzaam samen met het afnemende geluid Hij stond geheel verbaast weer in het donker.
Het was nu even doodstil, alleen zijn oren lieten nog een indirectioneel krekelgezang horen, dat sinds twee jaar zijn oren bewoonden. Dat was sinds de tijd dat in zijn woonhuis voortaan telefoonbereik was, daarvoor moest men buiten op de dijk gaan staan om te "bellen". Hij liep een beetje mismoedig zijn huis binnen omdat hij de uitleg niet echt begrepen had die de violetlichtende vrouw hem gaf. Begrijpt U haar wel?
Thl842012auteursrechten voorbehouden volgens de wet.

Home