Adrenaline jacht

7 kortste verhalen

van Thl

Adrenaline jacht***.

Met haar jeep scheurde ze het Bungee Jump Centrum op. Een stofwolk trok in een mini wervelstorm achter haar aan. Abrupt stopte ze op een smalle parkeerplaats tussen hoog opgaande rotsen, Zwaaide de jeep deur open en sprong er uit. Haar lange blonde haren verwarden in de wind en werden door de ondergaande zon van een goud gloed voorzien. Met een sierlijk gebaar werden ze weer op orde gebracht.
Ze liep de steile helling naar de touwbrug van de jumpplaats op. Lachend keek ze naar het daar staande waarschuwingsbord 'Jumps uitsluitend toegestaan voor een enkel persoon '. Ze zag zich al met tweeŽn aan een elastiek hangen en zo honderd meter de diepte in springen, om juist boven de wilde stroom van de rivier een Jumps up te maken Een huivering ging door haar heen, dat zou niet goed gaan bedacht ze. Ze voelde haar hart sneller kloppen.
Boven gekomen zag ze juist een stevig gebouwde jongeman Zijn bungee afhaken en zichzelf van de kik met de vuisten op de borst slaan, om daarna met een koprol voor haar terecht te komen. Hij drukte haar de hand en hielp haar het tuig omdoen en de bungee bevestigen. Enkele tientallen mensen stonden in hun handen te klappen. Aanmoedigende kreten weerklinken en flitslichten scherpen de genomen beelden aan. Op de jumpplaats keek ze naar beneden en kreeg even een vreemd gevoel in de maag Eng gezicht die mini krokodillen die rondjes maakte daar beneden tussen rots verhogingen.
Ze voelde even of de bungee en gordel goed vast zat en sprong. De wind gierde in haar oren en het leek een val in de eeuwigheid
Plotsseling ging de gedachte door haar hoofd dat ze als gewaarschuwde vrouw wel eens voor twee kon tellen!
Op dat moment knalde er iets gevolgd door een fluitend geluid. Onder haar zag ze een opengesperde muil die uit het water opkwam.
Ze wilde gillen, maar er kwam geen geluid
Gegil klonk van boven, toen ze feilloos opgevangen werd en onder water verdween in een kolkende rode waterstroom
De ondergaande zon kleurde de snel uitwaaierende rood achtige watergolven goudgeel.

Thl 85201223 auteursrechten voorbehouden volgens de wet.

Home